Què és això de les etiquetes i els “hastags” (#) o HT que veiem per tot arreu?

Si mirem l’estimada Viquipèdia podrem obtenir moltes dades sobre això dels hastags, aquesta és la definició que proposen:

Una  etiqueta o  hashtag  (de l’anglès  hash , coixinet i  tag , etiqueta)  és una cadena de caràcters formada per una o diverses paraules concatenades i precedides per un coixinet (#) . És, per tant, una etiqueta de metadades precedida d’un caràcter especial per tal que tant el sistema com l’usuari la identifiquin de forma ràpida .

El seu estès ús actual no correspon només a la necessitat d’assenyalar un tema sobre el qual gira una conversa. És veritat que s’utilitza a gairebé totes les xarxes socials, com Twitter, Facebook , però pot fer-se servir per a moltes coses i la infermeria ho fa per allò que l’interessa.

És comú veure en tots els programes de la televisió l’ús d’aquestes etiquetes, cosa que el que fa és donar visibilitat a les xarxes socials a espais d’altres mitjans, una mena de barrejar mons. Serveixen per cridar l’atenció sobre un tema. Un exemple d’aquestes reivindicacions que us assenyalo  es l’etiqueta   # alertaATS. És clar que no totes les etiquetes serveixen, cal comptar amb la visibilitat d’aquestes, de manera que una etiqueta molt llarga pot ser un embolic, però una molt curta, pot no entendre´s. Imagineu-vos que l’etiqueta de # alertaATS fora: # quelidiguinalainfermeriapelseunom. Aquesta no funcionaria per la seva longitud.

Ara a un ús més professional pot servir per iniciar debats, assenyalar congressos i poder seguir a través de comptes de missatgeria oficial o pels assistents. Un exemple clar l’hem vist a Wikisanidad amb # CambiaCongreso . Un debat prolífic multidisciplinari que podeu buscar gràcies a l’Etiqueta i saber el que es va dir. Us aconsello buscar i seguir etiquetes, a través de les vostres xarxes socials, no us defraudarà la idea.

També poden servir per assenyalar vídeos a Youtube, Vimeo, o fotos a instagram com ens mostra Maite Castell a la foto composta, tot un món.

Aquí us poso unes quantes etiquetes interessants per a infermeria, en l’enllaç de Wikisanidad , on trobareu un món i fins i tot eines per seguir-les. El més interessant enl’Agenda Wikisanidad .

Aquí les meves preferides:

Ja veieu, tenen molts usos. Una salutació.

Adaptació del post original de Nuestraenfermeria.es  Enfermería de Etiqueta (#enfermería #deEtiqueta)

imatge: alguns drets reservats per Garrett Heat